Mystery quilts

Maaike heeft zes mysteryquilts ontworpen.

Hierboven is het eindresultaat van ‘Een straat vol geheimen’ (2018/2019) te zien. De patronen van de mysteryquilts zijn (behalve ‘het geheim van de onmogelijk stad’) verkrijgbaar als boek (‘quilts naar William Morris) of E-book.

Il mistero di Firenze (2017/2018)

Het Mysterie van Paleis Het Loo (2016/2017)

The Mystery of Mr. Morris (2014/2015)

 ‘Het geheim achter de Hexagon’.

Wij kennen allemaal de prachtige oude quilts gemaakt uit hexagons. Op dit moment zijn die patronen populair. Deze quilt wordt echter totaal anders: modern, strak, grafisch en ruimtelijk. Een verrukkelijke quilt met een stevig wetenschappelijk fundament en met, voor wie dat wil, een vleugje spiritualiteit.

Hexagonquilts, die met de hand worden gemaakt met behulp van papieren malletjes, zijn geliefd. Maar het viel mij op dat niet alle quiltsters weten wat een hexagon eigenlijk is. Dat zette mij aan het denken. Een hexagon is een meetkundige figuur. Ik vind het leuk om aan quiltsters wat van de prachtige wereld van de geometrische vormen te laten zien en daarover wat kennis over te brengen. Wat is nu eigenlijk een hexagon en wat voor prachtige meetkundige figuren zijn er nog meer? Dat leidde tot een ontwerp met ruimtelijke geometrische figuren, waarvan de omtrek (meestal) een hexagon is.

De quilt wordt 140 x 140 cm groot. De instructies en patronen voor de quilt zullen in 6 maandelijkse afleveringen per email aan de deelnemers worden verstuurd. Bij inschrijving krijgt iedere deelnemer een lijst met benodigdheden en de eerste aanwijzingen. Dan krijg je ook een leuk introductiepatroon waarmee je, als je dat wilt, als bonus een boeiende quilt van 63 x 63 cm kunt maken.

De eerste aflevering zal op vrijdag 17 februari 2023 worden verstuurd. Om deel te nemen moet je éénmalig 30 euro betalen. Daarvoor krijg je maandelijks de patronen en instructies die nodig zijn om deze mysteryquilt te maken.

Natuurlijk heb je ook stof nodig voor deze quilt: 4,5 meter. Die kun je natuurlijk zelf uitzoeken, maar je kunt ook één van de pakketten kopen die ik al heb samen gesteld.

Je kunt je inschrijven in de webwinkel of door 30 euro over te maken op NL 32 RABO 03137 15521 t.n.v. Atelier Maaike Bakker onder vermelding van ‘Hexagon’. Vergeet dan niet om je telefoonnummer en emailadres te mailen via ateliermaaikebakker@gmail.com.