Mistery quilt: Het Mysterie van Florence

Nieuwe Mystery Quilt van Maaike Bakker

Na het succes van de beide voorgaande Mystery Quilts start Maaike in november 2017 met een nieuwe Mystery Quilt. Die is getiteld:

 Voor deze derde mysteryquilt van Maaike Bakker gaan we op reis naar de oude Italiaanse stad Florence. We gaan op zoek naar het geheim van deze renaissancestad. Speurend dwalen we door oude smalle straten, slenteren we door parken en over zonnige pleinen. We bewonderen de prachtige gebouwen, verdiepen ons in de uitgebreide kunstcollecties en ontmoeten beroemde bewoners. We rusten uit op een terrasje met een pittige ristretto of een echte Italiaanse gelato. Het wordt een boeiende en spannende reis.

Gaat u met ons mee?

Toelichting

De mysteryquilt zal bestaan uit 10 tot 12 maandelijkse afleveringen met patronen en techniekbeschrijvingen. De afleveringen worden iedere maand per email aan de deelnemers gestuurd. ‘Il Mistero di Firenze’ start in november 2017. Pas aan het eind wordt voor u duidelijk aan welke quilt u al die tijd heeft gewerkt.

U kunt zich inschrijven voor ‘Il Mistero di Firenze’ door 50 euro over te maken op NL 32 RABO 03137 15521, t.n.v. atelier Maaike Bakker, onder vermelding van uw huisadres en emailadres.

  • de uiteindelijke quilt wordt circa 1,5 x 2,3 m groot. U heeft ongeveer 10 meter stof nodig van goede kwaliteit.
  • u kunt ervoor kiezen om een kant-en-klaar stofpakket (in verschillende kleurstellingen) te kopen, of om zelf uw stoffen uit te kiezen.
  • u moet wel tijd investeren in deze quilt, maar u krijgt daar aan het eind een mooie, bijzondere quilt voor terug. Het wordt een quilt die u naar een tentoonstelling zou kunnen sturen.
  • naast de hoofdquilt krijgt u meerdere ideeën aangereikt voor afgeleide, zelfstandige quilts. Als u die allemaal zou gaan maken, dan kunt u geruime tijd vooruit.
  • de instructies en de patronen mag u niet doorsturen naar een andere quiltster. Er zit een copyright op de patronen, dat berust bij Maaike. Zij heeft erg veel tijd gestoken in het ontwerpen van deze quilt.